Script för att skapa Applications i SCCM 2012

Uppdatering 2014-12-18: Det här scriptet har pensionerats till förmån för ett nyare och mycket bättre script, som du hittar här.

Jag har letat efter ett bra script för att enkelt skapa en Application i SCCM, men inte hittat något (finns gott om exempel på hur man gör, men ont om bra kompletta script som går att använda) så då får man göra ett eget istället. Det här scriptet skapar alltså en Application baserat på ett MSI-paket och fyller i all information såsom namn, installationsparametrar, detection method osv automatiskt baserat på egenskaperna från MSI-paketet. Allting styrs dock av parametrar till scriptet, så vill man byta ut någon av egenskaperna från MSI-paketet till något annat så anger man bara den parametern.

Två parametrar är tvingande, nämligen ContentSourcePath (sökvägen till applikationens källkatalog) och MSIPackagePath (fullständig sökväg och namn på MSI-paketet). Övriga parametrar är frivilliga, och anges de inte kommer som sagt informationen hämtas från MSI-paketet istället.

Exempel 1: Skapa en Application och fyll i namn, versionsnummer och tillverkare automatiskt med information från MSI-paketet. Detection metod skapas automatiskt baserat på produktkoden i paketet och vidare skapas automatiskt installations och avinstallations kommandon.

Exempel 2: Skapa applikationen med alla standardvärden men byt ut namnet och skriv även en description.

Exempel 3: Skapa applikationen med alla standardvärden men byt ut installationskommandot.

Ladda ned filen CreateCMMSIApplication.txt från länken nedanför och döp om den till CreateCMMSIApplication.ps1. Redigera scriptet och ändra variablerna för SiteServer och SiteCode så att de stämmer med din miljö. Kör sedan scriptet på en dator med SCCM konsolen installerad.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Fyll i svar på den enkla captcha-frågan nedan för att få kommentera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.