Bugg i SCCM 2012 konsolen ändrar ”detection method”

Jag upptäckte det här beteendet när jag höll på och uppdaterade och förändrade diverse Applications i SCCM 2012 med hjälp av PowerShell. Jag kallar upptäckten för en bugg då det är ett oönskat och ologiskt beteende som kan ställa till med lite problem.

Det som händer är att när man redigerar en deployment type för en Application inne i konsolen så ändras detection metoden till att plötsligt bli av typen ”enhanced detection method”, trots att det är felaktigt och trots att man inte redigerar själva detection metoden. Förändringen syns inte någonstans i konsolen utan bara via PowerShell.

Gör så här för att upprepa och verifiera beteendet:

  1. Skapa en ny Application i konsolen och peka ut något MSI-paket. Låt hela applikationen samt deployment type skapas automatiskt i wizarden baserat på MSI-paketet.
  2. Starta PowerShell och kör följande kommando:

    Notera datat i värdet SDMPackageXML. Här lagras alla egenskaper för deploymenttypen, inklusive detection metoden som nu består av product code för MSI-paketet.
  3. Redigera deployment typen för applikationen i konsolen. Ändra t.ex. något värde under fliken ”User Experience”. Var noga med att också klicka på fliken ”Detection Method” men ändra ingenting där. Genom att bara klicka på den fliken, men ändra någonting i en annan flik, så tycks problemet uppstå.
  4. Kör steg 2 ovan igen och notera förändringen i SDMPackageXML. Nu har detection metoden plötsligt förändrats till en ”enhanced detection method”.

Så varför är detta ett problem? Det är förmodligen inte många som någonsin kommer lida av detta, men det är så att om man vill använda sig av PowerShell cmdleten Set-CMDeploymentType för att ändra på detection metoden, så fungerar inte detta om det är en ”enhanced detection method”. Då måste man göra på ett betydligt jobbare sätt.

Lösningen? Gör ALLTING i PowerShell så är detta aldrig ett problem. 🙂 Alternativt, var försiktig när du redigerar en applikation i konsolen, undvik ”detection method”-fliken om du inte har tänkt ändra något där.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Fyll i svar på den enkla captcha-frågan nedan för att få kommentera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.