Ny version av SCCM Application Creator

För ett par år sen släppte jag verktyget SCCM 2012 Application Creator, som gör det enkelt att skapa en applikation i SCCM och samtidigt skicka ut den till distributionspunkter, skapa collections, deploya applikationen och allt annat lull-lull som man normalt också gör när man skapar en ny applikation.

Sen dess har det hänt mycket. Vi har fått en ny version av SCCM (Current Branch) och PowerShell-modulen för SCCM, som verktyget är beroende av, har uppdaterats många gånger. Så den gamla versionen av verktyget fungerar helt enkelt inte särskilt bra med nuvarande version av SCCM, och många har efterfrågat ett uppdaterat verktyg.

Idag är jag glad att kunna presentera SCCM Application Creator 2.0 (2012 är borta från namnet), som fungerar utmärkt med senaste versionen av SCCM och tillhörande PowerShell-modul.

Scriptet finns precis som tidigare publicerat på Technet Gallery men nu också på PowerShell Gallery. Så det lättaste sättet att ladda ned scriptet är helt enkelt att använda PowerShellGet (kräver PowerShell 5.0) genom att skriva:

eller

Verktyget är alltså byggt helt och hållet i PowerShell och har ett enkelt grafiskt gränssnitt där man fyller i all information om applikationen.

Scriptet kan göra följande:

 • Skapa en Application i SCCM
 • Skapa en folder och flytta applikationen dit
 • Skapa en MSI deployment type
 • Skapa en App-V 5 (App-V 4 stöds ej) deployment type
 • Skapa en manuell/scriptad deployment type. I det här scenariot måste en detection method manuellt läggas till i efterhand i SCCM konsolen.
 • Distribuera applikationen till en distribution point group
 • Skapa en grupp i Active Directory
 • Skapa en device- eller user collection, antingen tom eller med en membership rule baserad på Active Directory gruppen
 • Skapa en collection folder och flytta collectionen dit
 • Deploya applikationen till collectionen, antingen som Available eller Required
 • Sätta vissa andra inställningar såsom beteende på slow networks eller allow fallback source location, osv

För mer detaljer, och bl.a. om vad exakt som är nytt i den här versionen, kan ni läsa på länkarna ovan till Technet Gallery och PowerShell Gallery.

Verktyget borde vara hyfsat självförklarande, och i hjälptexten i scriptet förklarar allt man behöver veta för att komma igång. Det grafiska gränssnittet är byggt för att vara idiotsäkert så att det inte ska gå att göra fel.

Hoppas det här kan komma till glädje för någon. Ni får jättegärna ge mig feedback om ni gillar det, eller inte gillar det.

SCCMApplicationCreator2.0

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Fyll i svar på den enkla captcha-frågan nedan för att få kommentera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.